Hei! Jeg heter Elisabeth Enge, og kommer fra den lille byen i Nord-Norge, Tromsø. Jeg er 16år, men fyller 17 den 2 oktober. På fritiden er jeg med venner, gjør lekser og trener. Bloggen min vil kun bestå av utvekslingsåret mitt i Cambridge, England. Jeg vil dele alle mine opplevelser med venner, familie og bekjente. Jeg reiser ned til England i september, og kommer ikke hjem før i mai neste år. Jeg drar ikke med noen vanlig organisasjon som de fleste gjør. Jeg drar med et utvekslingsprogram som går gjennom skolen jeg går på nå, Tromsdalen VGS. For å få en skoleplass i England, måtte jeg først sende inn en søknad til en lærer på skolen som var ansvarlig for programmet. Søknaden var på engelsk, der jeg skrev om meg selv og hvorfor jeg ville dra. Deretter ble jeg innkalt til intervju. Den 13.mars ble listen med alle de 30 elevene som hadde kommet inn, hengt opp i gangen på skolen. Jeg hadde kommet inn! 

Vertsfamilier og mere har vi enda ikke fått vite. Men vi vet at vi må gå to uker på skolen i Norge før vi reiser, noe som ikke gjør noe for meg! Dette er fordi vi følger norske timeplaner, noe som også gjør at vi for garantert godkjent året, og har sikret plass tredje året på Tromsdalen VGS. Vi må betale en egenandel for å kunne dra til England, den er på 18.000kr , når man trekker fra det man får dekt av stipend. Noe som ikke er mye i forhold til andre utvekslingsorginisasjoner. I Cambridge kommer jeg til å ta realfagslinjen, med programfagene Sosiologi og sosialantropologi, Kjemi og S1 matematikk. I tillegg får vi Internasjonal Engelsk som et obligatorisk programfag. 

Det at jeg valgte å søke til England er av ulike grunner: Jeg har lyst å oppleve verden, ettersom jeg er en av de få som ikke har reist så mye. Jeg vil lære meg bedre engelsk, både skriftlig og muntlig. Jeg vil bli kjent med nye personer og kulturer. Jeg vil få erfaringer fra å bo et år borte fra familien, bli mer selvstendig. Jeg vil reise bort fra Tromsø, og møte nye spennende mennesker. 

xoxo elisabeth


Elisabeth Enge
Hei! Mitt navn er Elisabeth, jeg er en 17 år gammel jente fra Tromsø. Jeg er utvekslingsstudent i Cambridge, England i 2014/2015. Her på bloggen min vil jeg dele alle mine opplevelser i England. Hvis du har noen spørsmål, så er det bare å legge igjen en kommentar!


LEGG MEG TIL SOM VENN
Arkiv


· August 2014 · Mars 2014Kategorier


· InformasjonSøk i bloggen
Linker
 Time in London
Follow on Bloglovin

DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits